Dobří šéfové ještě nevymřeli

úterý 29. září 2009 11:00

dobrou...
foto: Klára H.

Zajeli jsme si po pohřbu do Mrákotína na oběd. Restaurace Na kovárně je vyhlášená a berou tu naše stravenky.

Přestože byla sobota, měli slušný výběr hotových jídel. Objednali jsme si dvakrát kuře s rýží, já navíc česnečku. Hospoda byla plná, jak uvnitř, tak venku. Servírky kmitaly, pomáhal jim chlápek s velkým břichem a dobrou náladou, zřejmě šéf podniku osobně.

Už při česnečce jsem pozoroval, že šéf s hosty rád pohovoří a zavtipkuje, takže když nám přinesl dvě obří porce pečeného kuřete a zahlásil, že dnes jsme jeho hosty, bral jsem to jako dobrý fór. “Tak dlouho čekat na hotovku, to bych se musel stydět,” pravil nekompromisně.  “Ale vždyť jsme vůbec dlouho nečekali, my si nestěžujem,” odpověděli jsme a mysleli to naprosto vážně, v jiných hospodách můžete čekat klidně i dvakrát tak dlouho. “Tak aspoň jednu porci,” usmál se šéf a odkvačil.

Pustili jsme se do jídla a už se tím nezabývali, brali jsme to prostě jako druh humoru. Když nám však servírka přinesla účet a vypočítávala, co jsme si dali, bylo tam opravdu kuře jenom jedno! “To kuře dvakrát,” protestoval jsem. “Co řekne pan šéf, to platí,” odbyla mě s úsměvem.

Byli jsme z toho u vytržení a šli panu šéfovi poděkovat. “To je neskutečné,” rozplýval jsem se, “určitě zas přijdeme!”

Pan šéf vesele pomrkával a radostí jen kvetl.

Štěpán Hájek

Štěpán Hájek

Štěpán Hájek

Jsem farář Českobratrské církve evangelické, na Lidovkách.cz píšu od dubna 2006. Články napsané před spuštěním nového systému, v soutěži i po soutěži, lze nalézt v rubrice Oblíbené blogy.

REPUTACE AUTORA:
0,00

Seznam rubrik